KAJAKFISKER.dk
 
           
 
Forside ▪▪▪ Kajak ▪▪▪ Fiskeri ▪▪▪ Kajakfiskeri ▪▪▪ Præsentation ▪▪▪ Kajak tilbud ▪▪▪ Blog & Facebook ▪▪▪ Profil & Info
  KAJAKFISKERI   Beklædning    
           
 

▪  Indledning
▪  Oplevelser
▪  Beklædning
▪  Udstyr til kajakfiskeri
▪  Metoder
▪  Fangsten


 

Som kajakfisker er reglen, at du skal betragte dig som kajakroer, der blot har taget en fiskestang med på ro turen. Med andre ord vil det sige, at din opførsel og beklædning på vandet, skal tage udgangspunkt i en kajakroers valg.

Som ved så mange andre sports- og friluftsaktiviteter, skal din beklædning holde dig tør og varm, samtidig som den skal kunne absorbere sved. Beklædningen skal derfor være vind- og vandtæt, samtidig som den skal være åndbar.

Det velkendte lag-på-lag princip gælder hermed også som kajakfisker. Inderst på kroppen skal der være sports- eller svedundertøj, dernæst et lag som er godt til at holde på sveden. Så et lag der varmer godt, og til sidst et lag som er vind- og vandtæt.


Ro beklædning
På markedet findes der rigtig meget og rigtig lækker beklædning for kajakroere. Alt fra tør- og våddragter, over vandtætte og åndbare rojakker, til lette underklæder. Det vigtigste er, at din beklædning er funktionelt og er med til at øge sikkerheden. Naturligvis må det gerne være smart, men sikkerhed kommer nu engang før udseende. Det meste ro beklædning er skabt for roere. Det er derfor ikke altid de opfylder lystfiskeren behov for lommer og ekstra ting og sager, som fx stangholder, mobil-lomme.

Hvis du er roer og allerede har heldragt og neoprenstøvler, skal du fortsætte med at bruge det. Måske skulle du overveje at investere i en wadejakke, som har mange flere praktiske lommer til fiskegrejgrej og udstyr. De fleste wadejakker har dog ikke neopren eller latex lukning i ærmer og hals.


Lystfisker beklædning
Eneste "krav" til en lystfiskerbeklædning i kajakken er, at bruge en wadejakke med mange lommer. Så har du grejet ved hånden og ikke i cockpittet, hvor det er en potentiel fare for en mislykket exit i en nødsituation.

Hvis du er lystfisker og ikke har heldragt, så fortvivl ikke. Tag du bare dit standard tøj på som du plejer. Hvis du bruger åndbare waders med støvler, så fungerer det også fint. Alternativt kan du bruge fritidsbukser og et par gummistøvler. Vær dog opmærksom på, at støvler og waders tager mere vand ind, og dette kan være en risiko i forbindelse med en nødsituation. Lystfisker beklædning er IKKE robeklædning, så tænk på at du ikke kan lukke vandet ude fra kroppen, på samme måde som robeklædningen gør.


Hoved, hals, hænder og fødder
Foruden korpus som skal holdes varm og tør, har kroppen også diverse "løsdele". En dejlig sommerdag i juni, juli og august er det ikke så væsentligt, men praktisk taget alle andre tider af året skal der tages hensyn til hoved, hals hænder og fødder. Først og fremmest gælder det igen om at holde sig tør og varm, så klæd dig ordentligt på med passende hue, handsker og fodtøj.

 
Copyright© 2007 & 2008 KAJAKFISKER.dk.
Al indhold (tekst, design, layout og fotos) udgivet på denne webside tilhører KAJAKFISKER.dk, og er beskyttet af loven om ophavsret.

Opleves bedst med IE 6+, 1280x1024